Aktuality

RECEPT Nepečený jahodový dort s tvarohem

21. 4. 2020  Nepečený jahodový dort s tvarohem

Crumble je jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů, který se skládá z ovoce a drobenky. Recept vznikl jako úsporná varianta drobenkového koláče za druhé světové války, kdy byla mouka a máslo na příděl. Je oblíbený...

číst dál >>

RECEPT Veganské vanilkové rohlíčky

3. 12. 2019  RECEPT Veganské vanilkové rohlíčky

Nechte se inspirovat receptem na cukroví, které patří mezi nejoblíbenější ve férové a veganské kuchyni: Vanilkové rohlíčky s praženými kešu oříšky a čokoládou. A v klidu jej dejte ochutnat neveganovi. Rozdíl od...

číst dál >>


O Pěstuj planetu v pořadu Sama doma

15. 11. 2019  O Pěstuj planetu v pořadu Sama doma

V úterý 5. listopadu náš skvělý lektor Maroš Prčina vyprávěl diváčkám a divákům České televize v pořadu Sama doma o udržitelné spotřebě potravin.

číst dál >>


Vyhlásili jsme vítěze naší školní soutěže

5. 11. 2019  Vyhlásili jsme vítěze naší školní soutěže

V rámci kampaně Pěstuj planetu a oslav Světového dne potravin na školách Ekumenická akademie vyhlásila soutěž o nejpoutavější banner s „hláškami“ na letošní aktuální téma lokální produkce potravin. Žáci v několika...

číst dál >>

Nechte se inspirovat zdravou snídaní či svačinou od studentů

18. 10. 2019  Nechte se inspirovat zdravou snídaní či svačinou od studentů

Několik receptů, které svým spolužákům ve středu na chodbě karlínské obchodní akademie nabízeli studenti a studentky. Zapojili se tak do Světového dne potravin.

Jablečný koláč s mandlemi

Pečený dezert lehoučký jako vánek,...

číst dál >>


Podkategorie