Teplý fair trade quinoa falafel salát

15. 2. 2021
falafel mensi

Nechte se inspirovat receptem na cukroví, které patří mezi nejoblíbenější ve férové a veganské kuchyni: Vanilkové rohlíčky s praženými kešu oříšky a čokoládou. A v klidu jej dejte ochutnat neveganovi. Rozdíl od...

číst dál >>

Ingredience:

165 g mouky

55 g nerafinovaného třtinového cukru*
60 g mletých mandlí
1 lžička vanilky z vanilkového lusku*
½ lžičky skořice*
120 g studeného margarínu
25 ml vody
50 g přírodních kešu ořechů
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
40 g rozpuštěné jemně hořké 70% čokolády*

Postup:
Kešu ořechy opražte na pánvi až dostanou zlatohnědou barvu a začnou vonět. Nechte vychladnout. V míse smíchejte mouku s cukrem, mletými mandlemi, vanilkou a skořicí. Přidejte kešu ořechy, margarín a vodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto nechte přikryté odležet minimálně 1 hodinu v lednici.

Troubu rozehřejte na 180 °C, pracovní plochu posypte moukou a těsto rozdělte na stejně velké kousky. Z těch vytvarujete rohlíčky, rozložte na plech a 6 až 8 minut pečte dozlatova.

Mezitím smíchejte dohromady moučkový a vanilkový cukr. Ještě vlahé rohlíčky v cukru obalte a/nebo konce namočte do rozpuštěné čokolády. Nechte zcela vychladnout a uchovejte v uzavřené nádobě. Při chladnutí dobře hlídejte, nebo zmizí hned.

Produkty s *hvězdičkou můžete ve fair trade kvalitě zakoupit v pražském Fair & Bio obchodu

Přejeme hodně radostí při pečení a mlsání!




e-max.it: your social media marketing partner