Dýňovka

Dýňovka

8. 1. 2016

Klasika všech klasik, kterou ale u nás před pár lety ještě nikdo neznal. Z dýní se dříve dělaly snad jen kompoty. Až s rozvojem farmářských trhů a zájmem o netradiční druhy zeleniny jsme zjistili, že dýně je univerzální a neuvěřitelně praktická zelenina. Lze ji vařit na slano i sladko, lze ji uchovat celou zimu, pokud je dobře uskladněná.

Tady je recept na dýňovou polévku Filipa Smiggelse Kavky:

  • slunečnicový olej 0,1 l
  • dýně 1,5 kg
  • voda 1,5 l
  • česnek, rozmarýn, sůl, rajčatový koncentrát

 

Dýni rozpulíme a vydlabeme lžící. Nakrájíme ji na kusy a osmažíme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky a rajčatový koncentrát, rozmarýn a zalijeme vodou. Vaříme domeka a rozšťoucháme anebo rozmixujeme. Nakonec polévku osolíme.


e-max.it: your social media marketing partner