Karbanátky ze zbytků

Karbanátky ze zbytků

21. 1. 2016

Určitě vám někdy zbydou uvařené luštěniny nebo obilniny. Ať to jsou fazole, čočka, cizrna anebo kuskus, rýže či bulgur, můžete je kreativně zpracovat a vytvořit vlastní originální vegetariánské karbanátky. Nejen že má toto jídlo nekonečně mnoho obměn, ale je i velmi zdravé a z vlastní zkušenosti máme ověřeno, že chutná i dětem. Zpracováním zbylých surovin se zároveň vyhýbáte zbytečnému vyhazování. Zde je univerzální recept od Filipa Smiggelse Kavky: 

  • 300 g zbylých luštěnin a/nebo obilnin 
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 cibule
  • cca 70 g mouky
  • sůl
  • olej na smažení

 

Cibuli nakrájejte a osmažte. Přidejte kostky uzeného tofu, luštěniny a/nebo obilniny. Směs trochu rozmixujte, ale ne úplně dohladka. Osolte a přidejte tolik mouky, aby se ze směsi daly dobře tvarovat placky. Karbanátky osmažte na pánvi nebo ve fritéze.

 


e-max.it: your social media marketing partner